Doro lanceert nieuwe intuïtieve smartphone

Smartphone voor senioren die intrede willen maken in digitale wereld

Doro lanceert vandaag de Doro Liberto 825; een intelligente smartphone voor senioren, die zich aanpast aan de gebruiker. Doro begrijpt, door jarenlange ervaring met consumenten, de behoeften van senioren. De interface van een standaard smartphone is niet ontwikkeld voor beginnende smartphone-gebruikers, maar gaat uit van een ervaren gebruiker. De speciale interface die Doro ontwikkelde bovenop Android 5.1 Lollipop, is gebaseerd op interactie met de gebruiker en staat hem of haar toe op eigen tempo de digitale wereld te betreden. Zo kan de gebruiker stap-voor-stap op een eenvoudige manier het toestel ontdekken.

Smartphone die zich aanpast aan gebruiker 

Doro heeft al een reeks smartphones in haar portfolio, maar is ervan overtuigd dat een grotere en meer intuïtieve smartphone helpt de twijfelaars de stap te maken naar de digitale wereld van de smartphone. Vanuit dat standpunt creëerde Doro de Liberto 825, de smartphone die zich aan de gebruiker aanpast door het gebruik te analyseren en zich in te stellen naar de gebruikservaring en voorkeuren van de gebruiker. Daarnaast heeft de smartphone een groot 5” IPS HD scherm (720p), waardoor tekst goed leesbaar is. Bovendien beschikt de mobiele telefoon over een snelle 4G verbinding, NFC tag en de, bij Doro gebruikers bekende, instelbare noodknop.

Verder ondersteunt de smartphone het gebruiksgemak met HD Voice, HAC (Hearing Aid Compatibility – Compatibel met hoorapparaten), My Doro Manager en Doro Connect & Care®.

Veranderende benadering van Interface 

“Sinds de introductie van de Doro smartphones merken we een grote interesse binnen de markt, zowel van operatoren als van consumenten, voor eenvoudige maar toch technisch geavanceerde smartphones voor senioren. Vorig jaar stelden we de Doro Liberto 820 voor op de IFA-beurs en uit onderzoek blijkt dat die tot nu toe een tevredenheidsgraad heeft van 60%, wat een goed cijfer is aangezien de smartphone in al onze markten gelanceerd werd”, aldus Caroline Noublanche, VP of Marketing and Portfolio bij Doro. “We zijn erg tevreden dat we de senioren kunnen helpen hun eerste stappen te nemen in de mobiele wereld. Ik geloof dat we met de lancering van de Doro Liberto 825 vele levens kunnen veranderen en we met onze visie voor de gebruikersinterface het gebruik van smartphones voor senioren toegankelijk maken.

De Doro Liberto 825 zal dit najaar verkrijgbaar zijn.

Download PDF
Download PDF
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten