Het Zweedse Doro legt meer focus op Nederlandse markt

Gebruiksvriendelijke mobiele telefoons voor senioren

14 DECEMBER 2011, LUND
Samenvatting
De Zweedse fabrikant van innovatieve en gebruiksvriendelijke telefoons voor senioren gaat zich actiever richten op de Nederlandse markt. Met de stijgende vergrijzing is de seniorenmarkt steeds belangrijker geworden. Het gros van de ouderen in ons land zit niet te wachten op technologische hoogstandjes en geeft de voorkeur aan gebruiksgemak. Met slimme, betaalbare en bovenal eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons biedt Doro de oplossing.
Doro kent zijn oorsprong in Zweden, waar het bedrijf met de introductie van een eenvoudig antwoordapparaat in 1974 de strijd aan ging met de bestaande monopolie op de telecom markt. Als snel volgden diverse andere telecom gerelateerde producten. De opkomst van de mobiele telefoon veranderde de gehele telecom industrie en om onderscheidend te blijven ging Doro zich op een niche markt richten, wat slechts een aantal jaar geleden resulteerde in een sterke focus op de care/senioren markt. Een markt met enorm veel potentieel.

Als gevolg van de vergrijzing is de seniorenmarkt in Nederland, net als in andere Europese landen, een steeds belangrijkere groeimarkt geworden. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) telt Nederland op 1 januari 2011 maar liefst 2.594.946 mensen van 65 jaar of ouder, ruim 15,5% van de totale Nederlandse bevolking op dat moment. Het percentage 55-plussers ligt op bijna 29%. Naar verwachting zullen deze percentages de komende jaren nog sterk stijgen en Doro speelt hier met functionele en eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons op in.

Met een uitgebreid gamma biedt Doro een oplossing op maat voor ieders behoefte. De Doro PhoneEasy® 510 is een gebruiksvriendelijke mobiele telefoon (type bar phone) met duidelijk kleurenscherm. Het toestel maakt bellen en sms’en zeer eenvoudig dankzij speciale geheugentoetsen en een sms-toets. Het versterkte geluid maakt de telefoon ook uitstekend bruikbaar voor slechthorenden en via de speciale alarmknop op de achterkant biedt de mogelijkheid tot een alarmoproep en het verzenden van sms-waarschuwingen in geval van nood.

De Doro PhoneEasy® 610 is een slanke klaptelefoon (type clamshell), waarmee gesprekken beantwoorden en beëindigen een kwestie van openen en sluiten is. De brede, holle toetsen bieden maximaal comfort en gebruiksgemak en de batterij met lange levensduur hoeft zelden te worden opgeladen.

Beide modellen zijn bovendien uitgerust met de Hearing Aid Compatibility (HAC) functie, waardoor ze te gebruiken zijn in combinatie met de meeste typen gehoorapparaten. Bovendien beschikken beide exemplaren over de handige ICE-functie (In Case of Emergency). Met deze functie wordt het mogelijk om in de ICE-fiche op het Doro-toestel onder andere volgende gegevens in te voeren: Naam, lengte, gewicht, verzekering, welke contacten te bellen in geval van nood, telefoonnummer dokter, medische aandoeningen, allergieën, bloedgroep, inentingen, medicijnen, etc. De ICE-functie staat volledig bovenaan wanneer je in de gsm naar het adresboek gaat. Wanneer de Doro-eigenaar bijvoorbeeld een ongeval heeft gehad, maakt dit het voor de hulpverleners erg makkelijk om snel de medische gegevens van het slachtoffer op te zoeken.

Hoge resolutie beeldmateriaal is verkrijgbaar op aanvraag of via de beeldbank op de Doro website.
Video's
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten