Doro PhoneEasy® 615 wint Janus de la Santé Award

31 JANUARI 2012, PARIJS
Samenvatting
Nadat Doro PhoneEasy® 615, de meest gebruiksvriendelijke cameratelefoon op de markt, de Mobile d’Or Award voor distributie won, is de telefoon nu door de deskundigen van het Institut Français du Design bekroond met de Janus Health Award.

De gebruiksvriendelijke telefoon maakt deel uit van de succesvolle nieuwe serie die Doro aan het einde van 2011 lanceerde. De telefoon heeft een subtiel, aantrekkelijk uiterlijk en maakt mobiele communicatie mogelijk voor senioren en voor consumenten die het graag simpel houden. Het winnen van de award is vooral te danken aan de nauwe samenwerking tussen Doro en het Zweedse designbureau Ergonomidesign.

De Janus-award is een prestigieuze designprijs die sinds 1953 wordt uitgereikt door het Institut Français du Design. De jury bestaat uit consumenten en vrijwillige deskundigen uit het bedrijfsleven, op het gebied van design en sociale wetenschappen. De prijs wordt ieder jaar toegekend aan producten en diensten die het best voldoen aan de volgende vijf criteria: ergonomie, esthetica, ethiek, economie en emotie.

Doro PhoneEasy® 615 ontving de Janus-award in de categorie Health, als erkenning voor Doro's bijdrage aan de integratie van senioren in de moderne samenleving.

"We zijn ontzettend trots en blij dat we ook deze award mogen ontvangen, naast verschillende andere internationale prijzen voor onze gebruiksvriendelijke mobiele telefoons. We zijn verheugd dat ook het ontwerp van onze producten mensen aanspreekt. Ons bedrijf bewijst dat het mogelijk is eenvoudige producten te maken die zijn toegepast op senioren en tegelijkertijd de nadruk te leggen op design,” aldus Jérôme Arnaud, CEO van Doro.

Onfeilbare eenvoud
Doro PhoneEasy® 615 is de meest gebruiksvriendelijke cameratelefoon op de markt. Via een speciale knop wordt direct toegang verschaft tot de camera met flitser en 8X zoom.
MMS-berichten versturen is al net zo eenvoudig. Voor gebruikers die het moeilijk vinden een tekstbericht toe te voegen wanneer ze hun foto’s versturen, bestaat er een eenvoudige functie om een gesproken bericht mee te sturen.
Doro PhoneEasy® 615 heeft 3 toetsen (A, B en C) om uw belangrijkste contacten meteen te bellen en een sms-toets waarmee u sms-berichten kunt versturen zonder het menu te gebruiken.
De telefoon met klep heeft een externe display zodat u de naam van de beller kunt zien voordat u opneemt.
De telefoon is tevens voorzien van grote, goed gespreide toetsen, een display met scherpe contrasten en een luide beltoon. Het heldere geluid kan gemakkelijk worden aangepast en is compatibel met het gehoorapparaat van de gebruiker.
Dankzij een grote, maar discrete alarmknop op de achterkant van de telefoon kunt u automatisch een noodoproep doen en een sms-waarschuwing versturen naar vijf voorgeprogrammeerde nummers.

Doro PhoneEasy® 615 – Janus Health Award, 2011

Over Doro PhoneEasy® 615

 • Camera met een resolutie van 3,2 megapixel en flitser
 • Gemakkelijk MMS-berichten versturen en ontvangen
 • Geheugentoetsen, en sneltoetsen voor directe toegang tot de sms- en camerafunctie
 • Holle toetsen met genoeg ruimte ertussen en gemakkelijk te lezen
 • Extern display waarop de naam van de beller in beeld komt
 • Display met grote letters op een scherm met scherpe contrasten met de mogelijkheid om de grootte van tekens en schermachtergronden aan te passen
 • Helder, gemakkelijk aan te passen geluid
 • Grote, maar discrete alarmknop op de achterkant van de telefoon die automatisch naar vijf voorgeprogrammeerde nummers belt of sms’t.
 • Compatibel met gehoorapparaten (M3/T4)
 • Kleuren: zwart en rood

Over Janus

 • Een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt door het Institut Français du Design
 • Sinds 1953 hebben meer dan 1.200 producten deze award ontvangen
 • Het winnen van de award staat gelijk aan gebruiksvriendelijkheid, creativiteit en een innovatief ontwerp
 • De winnnaars van de award lopen uiteen van kleine nationale bedrijven tot grote internationale industriële en dienstverlenende ondernemingen
 • Onder de winnaars van dit jaar waren bekende merken als Malongo, Europees marktleider in de koffiebranche, vanwege zijn gebruiksvriendelijke espressoapparaat, en Laguiole, een bekende messenproducent, vanwege zijn innovatieve keukenmes.


Distributie
:                              Winkels, speciaalzaken en online winkels

Adviesverkoopprijs:                €199 incl. btw, exclusief abonnement

Citaten
"We zijn ontzettend trots en blij dat we ook deze award mogen ontvangen, naast verschillende andere internationale prijzen voor onze gebruiksvriendelijke mobiele telefoons. We zijn verheugd dat ook het ontwerp van onze producten mensen aanspreekt. Ons bedrijf bewijst dat het mogelijk is eenvoudige producten te maken die zijn toegepast op senioren en tegelijkertijd de nadruk te leggen op design" Jérôme Arnaud, CEO van Doro
Afbeeldingen
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten