Doro nu ook actief op de smartphonemarkt

27 FEBRUARI 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Doro, de Europese marktleider op het gebied van gebruiksvriendelijke mobiele telefoons, heeft vandaag aangekondigd ook smartphones en applicaties te gaan ontwikkelen. Op het internationale Mobile World Congress in Barcelona zal het Zweedse bedrijf zijn strategie voor smartphones en de nieuwe producten onthullen.

De Doro Experience®

Het bedrijf heeft de Doro Experience® ontwikkeld, dat de standaard moet worden voor alle gebruiksvriendelijke Android- en Windows-apparaten, mobiele applicaties en diensten die speciaal ontwikkeld zijn voor senioren. De Doro Experience kan op elke smartphone worden geïnstalleerd om het gemakkelijk in gebruik te maken. Doro Experience® is een combinatie van een eenvoudige gebruikersinterface, een webgebaseerde beheerportal en applicaties en content die speciaal zijn toegepast op senioren.

1. De gebruikersinterface van Doro Experience® biedt de gebruiker een eenvoudige ervaring dankzij de applicaties met goed gespreide, grote en duidelijke iconen. Doro heeft zijn uitgebreide kennis over de oudere mobiele telefoongebruiker ingezet om de applicaties en smartphones te ontwikkelen. Dit maakt deel uit van de heldere strategie van het bedrijf om de digitale kloof te dichten die senioren over de hele wereld ervaren.

2. De Doro Experience® Manager is een webgebaseerde beheerportal waarmee de gebruiker, of zijn familie en vrienden, de content en applicaties die op het apparaat zijn opgeslagen, op een afstand kan bedienen. Dankzij de cloudgebaseerde technologie kan digitale content waaronder foto’s en applicaties nu naadloos op het apparaat gezet of verwijderd worden. Deze dienst is speciaal ontwikkeld door Doro om isolatie te verminderen en de communicatie tussen generaties te verbeteren.

3. De Doro Selection biedt een selectie aanbevolen applicaties en content voor de oudere smartphonegebruiker. In plaats van te moeten kiezen uit duizenden applicaties wordt er een beperkt aantal applicaties van zowel Doro als derde partijen voorgesteld om te downloaden. Een van Doro’s applicaties stelt senioren in staat gemakkelijk toegang te krijgen tot Facebook-content. Dit betekent dat mobiele telefoongebruikers van alle leeftijden nu automatisch rechtstreeks Facebook-content kunnen doorsturen, zoals statusupdates en foto's, naar senioren met een apparaat dat voorzien is van de Doro Experience®.

Licenties voor Doro Experience® zullen vanaf het voorjaar van 2012 verkrijgbaar zijn voor telefoonfabrikanten.

Doro presenteert zijn eerste 3G smartphone

De eerste mobiele telefoon van Doro met de geweldige nieuwe Doro Experience® is de Doro PhoneEasy® 740 – een uitschuifbare Android 3G. De telefoon is voorzien van een touchscreen en een groot toetsenbord met goed gespreide toetsen – waardoor de gebruiker zowel nieuwe mogelijkheden krijgt, maar ook over de vertrouwde kenmerken van Doro beschikt. Doro’s eerste gebruiksvriendelijke smartphone wordt deze zomer wereldwijd gelanceerd.

Jerome Arnaud, CEO van Doro: ‘Deze week vormt een mijlpaal in onze geschiedenis. De Doro Experience® is een belangrijke stap voorwaarts in ons aanbod. We blijven onze producten voortdurend aanpassen aan de zich ontwikkelende behoeften van senioren, die steeds technischer worden. Na de ontwikkeling van onze 3G smartphones bieden we met de Doro Experience® wederom een noviteit die de toegankelijke mobiele markt voor senioren nog verder uitbreidt. We hebben onze uitgebreide kennis over senioren toegepast op onze smartphones en applicaties. En dat betekent dat klanten van Doro nog altijd kunnen genieten van een ongelofelijk eenvoudige Doro-ervaring.’

Afbeeldingen
Documenten
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten