Doro lanceert mobiele telefoon met telezorgdiensten

De Doro Secure® 681 – de eerste in zijn soort

07 MAART 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Doro introduceert zijn tweede toestel dat speciaal is ontworpen voor de levering van telezorgdiensten binnenshuis en buitenshuis. De Doro Secure® 681 is een gebruiksvriendelijke zorgtelefoon die erop is gericht de gebruiker zich veilig en zeker te laten voelen. Het toestel is ontworpen met een focus op gebruikersgemak, en kan daardoor de angst wegnemen die senioren vaak hebben voor moderne technologie.

De Doro Secure® 681 is de eerste mobiele telefoon met een ingebouwde eersteklas radio-ontvanger voor telezorg. Deze ontvanger maakt het toestel compatibel met Doro’s sensoren en triggers, waaronder draagbare pols-, nek- en valsensoren, en extra sensoren voor in huis die beweging, opening van de buitendeur, overstroming en rook detecteren. Daardoor geeft de Doro Secure® 681 mensen die momenteel afhankelijk zijn van de hulp van een telezorgdienst die is aangesloten op hun vaste lijn, meer vrijheid, mobiliteit en plezier met een verbeterde veiligheid.

Het toestel kan twee verschillende soorten alarmsignalen doorgeven aan de ontvangnstcentra van een telezorgverlener, via het Doro Secure® -internetprotocol of via SMS. Naast geogelokaliseerde alarmsignalen die rechtstreeks vanaf het toestel worden verzonden door op een knop te drukken, geven speciale sensoren nu ook op afstand alarmsignalen door. Deze functionaliteit heeft een aanzienlijke toegevoegde waarde, omdat op een knop drukken in bepaalde kritieke situaties wellicht niet handig of zelfs onmogelijk is.

Doro heeft met toonaangevende telezorgverleners samengewerkt om te garanderen dat dit nieuwe toestel de belangrijkste functies biedt die vereist zijn in deze sector.

De Doro Secure® 681 is tevens voorzien van een aantal andere veiligheidsmaatregelen. Ingebouwde monitors controleren en rapporteren automatisch de status van de batterij van de telefoon en sensoren.

De Doro Secure® 681 wordt in het tweede kwartaal gelanceerd in Nederland en zal worden opgenomen in de serie Telecare.

Citaten
"Bij Doro begrijpen we dat niet alle senioren eender zijn en dit product biedt een oplossing voor hen die meer ondersteuning nodig hebben. Onze zorgafdeling richt zich op een moderne manier op de behoeften van deze doelgroep. Deze nieuwste toevoeging aan de Doro Secure®-portfolio opent de markt voor telezorgverleners om mobiele oplossingen aan te bieden. Mensen die gebruikmaken van ondersteunende telezorgdiensten, zijn niet langer aan huis gekluisterd. We hebben telezorg mobiel gemaakt zonder de veiligheid van de gebruiker in het geding te brengen." Camilla Nilsson, Marketing Manager bij Doro
Afbeeldingen
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten