Eerste senioren Smartphone in Nederland: De Doro PhoneEasy® 740 brengt generaties samen

09 APRIL 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Smartphones worden steeds ingewikkelder. Het tempo waarmee de ontwikkelingen elkaar opvolgen is voor jonge mensen soms al lastig, laat staan voor senioren. Doro’s eerste smartphone, de Doro PhoneEasy® 740, is daarom speciaal ontworpen voor senioren.

Het versturen van emails of het surfen op internet via 3G of WiFi is eenvoudig door het simpele menu dat naast touchscreen ook te bedienen is met een uitschuifbaar toetsenbord. Deze telefoon brengt generaties samen met functies zoals een 5 megapixel camera zodat opa en oma nu ook hun foto’s eenvoudig kunnen delen met kinderen of kleinkinderen.

Ook de software op de Doro PhoneEasy® 740 is speciaal ontwikkeld voor senioren. De op Android gebaseerde Doro Experience® is een interface met extra duidelijke iconen en specifiek voor de doelgroep ontwikkelde functies en apps. Een belangrijke feature van de software is de Doro Experience® Manager, hiermee kan het toestel via het internet op afstand ingesteld worden. Zo kunnen bijvoorbeeld contacten, favorieten of updates aangepast worden en kun je je opa of oma op afstand eenvoudig helpen met de telefoon. De aanpassingen zijn onmiddellijk zichtbaar op het toestel.


Met de Doro PhoneEasy® 740 won Doro een iF Product Design Award voor het meest innovatieve productdesign. Volgens de filosofie van Doro moet techniek het leven eenvoudiger maken en productdesign speelt een sleutelrol in deze overtuiging. Extra luid en helder geluid, een scherm met extra contrast en de extra grote toetsen zijn voorbeelden hiervan. Bovendien bezit de Doro PhoneEasy® 740 ook over een GPS beveiligingalarm. Wanneer de gebruiker hulp nodig heeft, zendt de telefoon direct een alarm per sms naar familie of vrienden.


De Doro PhoneEasy® 740 is verkrijgbaar vanaf 15 april voor een adviesverkoopprijs van €249.

Afbeeldingen
Documenten
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten