Doro lanceert drie nieuwe “easy-to-use” mobiele telefoons

Doro breidt assortiment uit met nog meer functies

11 SEPTEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Doro breidt zijn portfolio eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons uit met drie nieuwe modellen. Het nieuwe topmodel de Doro PhoneEasy® 622, deze wordt ondersteund door Doro Experience® Manager om het apparaat op afstand te kunnen bedienen. De Doro PhoneEasy® 621, een uitklapbaar model voor senioren die een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke telefoon willen waarmee ook video’s kunnen worden opgenomen en gedeeld. Tot slot de Doro PhoneEasy® 606 met zeer gebruiksvriendelijke basisfuncties.

Doro PhoneEasy® 622 – Eenvoud in combinatie met cloudtechnologie

Recent onderzoek van Doro toont aan dat de helft van de 65-plussers een betrouwbare, stijlvolle en gebruiksvriendelijke featurephone wil; de andere helft van deze groeiende doelgroep overweegt het aanschaffen van een smartphone[1]. In antwoord hierop introduceert Doro met trots een nieuw concept op het gebied van gebruiksvriendelijke mobiele telefoons – een featurephone met 3G-ondersteuning die gebruik maakt van cloudtechnologie.

Dit slanke model wordt bestuurd met Doro’s beheerportal, Doro Experience® Manager. Hiermee kan het toestel via een beveiligde online portal op afstand ingesteld worden. Zo kunnen bijvoorbeeld contacten, favorieten of updates aangepast worden en kun je je opa of oma op afstand eenvoudig helpen met de telefoon. De aanpassingen zijn onmiddellijk zichtbaar op het toestel. Hierdoor is het de ideale keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een rijkere, gebruiksvriendelijke en betere mobiele ervaring, maar zich geen zorgen willen maken over hun (gebrek aan) technische vaardigheden. Dit elegante toestel is de top-level featurephone uit het assortiment van Doro en heeft dan ook functies zoals de mogelijkheid om filmpjes te maken en te delen en een applicatie met weersvoorspellingen op het startscherm. De telefoon heeft een gemakkelijk te openen clamshell design, met een extra schermpje aan de buitenkant om meteen te kunnen zien wie er belt.

Doro PhoneEasy® 622 is verkrijgbaar in de kleurcombinaties zwart/mokka en rood/wit voor een adviesverkoopprijs van € 169.

Doro PhoneEasy® 621 Stijlvolle uitklapbare telefoon met videofunctie

De Doro PhoneEasy® 621 is een modern toestel voor senioren die een aantrekkelijke, kwalitatieve en gebruiksvriendelijke telefoon willen waarmee ook video’s kunnen worden opgenomen en gedeeld.

Dit nieuwe uitklapbare model is beschikbaar in twee smaakvolle kleurcombinaties met een matte finishing touch: “burgundy/wit”en “zwart/grafiet”. Het ergonomisch ontwerp bouwt voort op het eerdere design van Doro. Daarnaast beschikt de Doro PhoneEasy® 621 over een eenvoudig te gebruiken videofunctie. Doro gebruikers kunnen met deze telefoon voor het eerst een videoboodschap sturen naar vrienden en familie. Met hulp van de Micro SD kaart kunnen opgenomen filmpjes en foto’s ook eenvoudig op andere apparaten worden gezet.

De Doro PhoneEasy® 621 is verkrijgbaar in de kleurcombinaties zwart/grijs en rood/wit voor een adviesprijs van € 149.

Doro PhoneEasy®  606 – Nieuwe handset met de meest essentiële functies

Tot slot introduceert Doro de Doro PhoneEasy® 606, een telefoon die zeer eenvoudig is in gebruik en beschikt over de meest essentiële functies.

De Doro PhoneEasy®  606 heeft een clamshell design, waardoor men heel gemakkelijk een oproep kan beantwoorden of beëindigen door middel van het openslaan of terug klappen van het klepje. Het ergonomisch design zorgt ervoor dat het apparaat natuurlijk aanvoelt. Het apparaat beschikt ook over een organizer met dagelijkse herinneringen, wekker en FM radio. Een headset wordt er standaard bij geleverd.

De Doro PhoneEasy® 606 is verkrijgbaar in het zwart voor een adviesprijs van € 69,90.

De nieuwe modellen beschikken allemaal over design-eigenschappen die ondertussen synoniem zijn geworden voor de mobiele Doro-ervaring. Deze omvatten onder andere extra luid en duidelijk geluid, grote en goed verspreide toetsen, een groot en duidelijk scherm, een eenvoudig menu en de mogelijkheid om functies te verbergen binnen het menu voor een nog grotere eenvoud.


[1] Onderzoek door IPSOS in opdracht van Doro, uitgevoerd in november 2012.

Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten