Doro Liberto® 810 maakt Android™ eindelijk eenvoudig

Meest eenvoudige Android™ smartphone ter wereld komt naar Nederland

29 NOVEMBER 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Doro introduceert haar langverwachte tweede smartphone, de slanke en stijlvolle Doro Liberto® 810. Dit nieuwe model verlegt grenzen door het concept van easy-to-use mobiele telefoons toe te passen in een moderne smartphone. Iedereen kan nu profiteren van de functies en vrijheid die een smartphone te bieden heeft. De Doro Liberto® 810 is extreem gebruiksvriendelijk, maar maakt tegelijkertijd gebruik van de meest recente technologie.

Jerôme Arnaud, President en CEO bij Doro: "De Doro Liberto® 810 trekt mensen over de streep die voorheen misschien aarzelden om een smartphone te gebruiken. We maken het gebruik van de telefoon zo eenvoudig mogelijk zodat zelfs het gebruik van de meest recente Android™ apps kinderspel is.

We hebben inzichten in het gebruik van mobiele telefoons gecombineerd met de laatste technologie om een eenvoudig toestel te ontwerpen dat moeiteloos is te besturen. Functies zoals het delen van foto’s en versturen van e-mails zijn zeer eenvoudig gemaakt. De combinatie van easy-to-use en de laatste technologie maken de Doro Liberto® 810 een uniek product.”

Gebruikers profiteren ook van de meest recente apps, met toegang tot Doro's eigen selectie apps, en volledige toegang tot alle apps in Google Play™. Een intelligent touchscreen toetsenbord, dat werkt op SwiftKey ®, onthoudt de voorkeuren van de individuele gebruiker.

Het toestel heeft een duidelijk menu met scherpe heldere iconen. Door het zachte, comfortabele en ergonomische design voelt de Liberto aangenaam in de hand. De drie toetsen op de voorkant van het toetstel zijn het resultaat van een voortdurende samenwerking met innovatiebureau Silicon Sentier. Uit onderzoek bleek namelijk dat potentiële smartphone-gebruikers duidelijk verlangen naar een fysieke home-, terug- en menutoets. Met deze toetsen kan men sneller navigeren en voelt men een respons bij het indrukken. Samengevat, de Doro Liberto ® 810 is een technologisch geavanceerde smartphone die de belofte easy-to-use in alle facetten waarmaakt.

Jerôme Arnaud, President en CEO bij Doro: "Onze nieuwste smartphone combineert alle functionaliteit van een smartphone met alle kerntechnologie van Doro. Het is juist dit 'DNA' waarom Doro wereldleider op het gebied van easy-to-use mobiele telefoons is. "

De Doro Liberto® 810 is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €179,-.

EINDE

Noot voor redactie

Besturingsysteem: Android™ 4.1 met Doro’s eigen software Doro Experience® als user interface

Meest belangrijke functies:

Verbinding

  • 3G, Bluetooth,WiFi

Berichten

  • Verstuur en ontvang email, SMS en MMS

Camera

  • 5 megapixels
Afbeeldingen
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten