Doro kondigt speciale tablet en laptop voor senioren aan op MWC 2014

Ook nieuwe smartphone Doro Liberto 820 aangekondigd

24 FEBRUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
De Verenigde Naties schat de wereldbevolking op 7,2 miljard mensen, waarvan meer dan een half miljard ouder is dan 65 jaar. Toch blijkt uit feedback van Doro gebruikers dat de grootste consumentenelektronicamerken niet adequaat voldoen aan de behoeften van deze groeiende groep klanten. Dit is de reden waarom Doro de laatste jaren specifiek investeert in de ontwikkeling van producten voor senioren.

Uit consumentenonderzoek, in opdracht van Doro, blijkt dat 45% van de senioren een smartphone wil. Deze onderzoeksresultaten worden weerspiegeld in de verkoop van de Doro Liberto® 810 smartphone door verschillende Europese telecom giganten. Ook zij zien steeds meer de behoefte van senioren naar eenvoudig te begrijpen smartphones. Daarom breidt Doro het assortiment smartphones in 2014 uit met de introductie van de Doro Liberto® 820. Dit nieuwe toestel zal beschikken over nog niet eerdere vertoonde functies in een Doro.

Doro hecht veel waarde aan de sociale en technologische wensen van senioren en deze staan altijd centraal bij de ontwikkeling van nieuwe producten. Als wereldwijd marktleider in eenvoudig te gebruiken telefoons, richt Doro zich nu op andere consumentenelektronicazoals eenvoudig te gebruiken tablets en laptops.

De afgelopen twee jaar heeft Doro extreem gebruiksvriendelijke interfaces ontwikkeld voor tablets en PC’s, zodat deze toegankelijker zijn voor senioren. Met behulp van deze kennis introduceert het bedrijf nu de Doro TabEasy®. Deze Android tablet biedt een vergelijkbare interface als de Doro smartphones – een omgeving waarin bijvoorbeeld internet, YouTube en het toestel eenvoudig zijn te besturen. Bovendien heeft de 10-inch tablet een extra hoes waardoor de Doro TabEasy® beter en steviger in de hand ligt.

Ook kondigt het Zweedse bedrijf een nieuwe serie Doro EasyPC laptops™ aan. De Doro EasyPC™ is beschikbaar in drie verschillende versies: met 15-inch screen, 17-inch screen en met 15-inch touch screen. Tevens introduceert Doro hierbij een vereenvoudigd en duidelijker toetsenbord, zodat visuele beperkingen geen probleem zijn.

Nu Doro de markt voor mobiele telefoons en software heeft veranderd, richt het zijn pijlen op tablets en laptops. De volgende uitdaging is de TV. Doro gelooft dat de TV kan worden gebruikt om senioren verder bekend te maken met de modernste digitale ontwikkelingen omdat zij al vertrouwd zijn met dit apparaat. 

Citaten
"Dit is het volgende hoofdstuk in de geschiedenis van Doro. De industrie wordt overspoeld met nieuwe technologieën die bij senioren soms het gevoel oproepen dat zij worden achtergelaten. Wij zijn anders omdat we senioren de laatste technologische trends in een rustiger tempo bieden. Onze volgende smartphone, tablet en laptops zijn een nieuwe dimensie aan de Doro portfolio en sluiten perfect aan op ons bestaande assortiment." Caroline Noublanche, Vice President Marketing & Portfolio bij Doro
Afbeeldingen
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten