Help op afstand je ouders of grootouders met de nieuwe app van Doro

My Doro Manager helpt senioren hun Doro smartphone beter te begrijpen

23 OKTOBER 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Smartphones kunnen meer dan ooit, maar voor senioren die niet zijn opgegroeid met de laatste technologische trends kan het dagelijks gebruik van smartphones een uitdaging zijn. Daarom lanceert Doro vandaag de nieuwe app My Doro Manager. Met My Doro Manager kunnen familie en vrienden van Doro Liberto® 820 gebruikers op afstand helpen door in te loggen op de smartphone en bijvoorbeeld apps installeren of te helpen met het instellen van het toestel.

Nu families steeds verder uit elkaar wonen, is het niet altijd meer mogelijk om grootouders of ouders persoonlijk te helpen met hun nieuwe telefoon. Doro weet dat senioren het advies van kinderen, kleinkinderen en vrienden het best accepteren. Daarom helpt My Doro Manager senioren de mogelijkheden van smartphones te ontdekken aan de hand van familie en vrienden, maar nog belangrijker is dat de app gebruikers extra veiligheid en geruststelling biedt.

My Doro Manager is in eerste instantie alleen beschikbaar voor Android via de Google Play Store, de iOS versie wordt begin 2015 verwacht. De app zal bestaan uit twee onderdelen:

  • Een app waarmee kinderen, kleinkinderen en vrienden van Doro Liberto® 820 gebruikers op afstand het toestel kunnen installeren, configureren, gebruikersinformatie kunnen lezen en content kunnen delen zoals foto’s, contacten en nieuwe apps.
  • Een app voor de gebruiker van de Doro Liberto® 820 met tutorials, tips en de mogelijkheid om anderen toestemming te geven het toestel mede te beheren. De gebruiker behoudt de volledige controle over het toestel en kiest zelf of aanpassingen worden geaccepteerd.

De Doro Liberto® 820 is beschikbaar in de winkels vanaf midden november en verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 269,- incl. btw. 

Citaten
"“My Doro Manager helpt senioren meer plezier te beleven aan hun mobiele telefoon. Het geeft families een gerust gevoel omdat we onze vaders en moeders nu toch kunnen helpen ook al zijn we zelf niet in de buurt. Senioren krijgen hulp en advies van de mensen die het best bekend zijn met hun wensen en die ze ook het meest vertrouwen.”" Caroline Noublanche, VP Marketing & Portfolio bij Doro, over de nieuwe app:
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten