Doro maakt strategische overname binnen de zorg: Caretech AB

17 DECEMBER 2014
Samenvatting
Doro neemt Caretech AB (“CareTech”) over, de Scandinavische marktleider binnen digitale zorg oplossingen en diensten voor ouderen. Het bedrijf telt ongeveer 100 medewerkers en het hoofdkantoor is gelegen in Kalix, Zweden.

Doro is met Verdane Capital V, een toonaangevend Scandinavisch Private Equity fonds, overeengekomen om CareTech over te nemen voor een ondernemingswaarde van 240 miljoen SEK (25,3 miljoen euro), met een verwachte einddatum op 31 januari 2015.

CareTech's oplossingen en diensten stellen ouderen in staat om langer en veiliger zelfstandig te wonen in hun eigen huis. De vennootschap heeft in 2014 een strategische verschuiving gerealiseerd dankzij zijn Telecare aanbod in de Scandinavische landen, die volledig compatibel is met de op IP gebaseerde normen in de sector, alsmede de alarm centrale die 60.000 gebruikers inzet in opdracht van verschillende lokale gemeenten in Zweden en Noorwegen.

"We willen groeien binnen de Telecare sector die duidelijk synergie vertoont met onze huidige core business van mobiele telefoons voor senioren. De overname van CareTech versnelt de ontwikkeling van ons aanbod binnen de Telecare sector. De integratie van CareTech binnen Doro zal een grote stap vormen in de opbouw van een wereldwijd Telecare bedrijf." Aldus Doro's CEO Jérôme Arnaud.

Jérôme Arnaud vertelt verder: "Daarnaast zal het business model van CareTech met zijn steeds terugkerende diensten onze marges sterk verbeteren".

Ulf Lindsten, CEO van CareTech, voegt hieraan toe: "Verdane Capital V is altijd een professioneel eigenaar geweest, die ervoor gezorgd heeft dat we alle middelen, nodig voor een snelle groei, hadden. Bovendien heeft dit ons geholpen bij de realisatie van het ambitieuze plan om marktleider in digitale zorg oplossingen te worden. Met Doro als onze nieuwe eigenaar zien we nu grote mogelijkheden om ons internationale aanbod in een snel tempo te vergroten. Doro's Mobile Telecare aanbod, inclusief de smartphones, is een goed platform om diensten van CareTech aan toe te voegen."

CareTech zal opereren als een werkeenheid binnen de Doro Group.

De overname wordt gefinancierd met een deel van de bestaande liquide middelen en een nieuwe lening bij de bank. Daarnaast heeft Doro de optie om een deel van de vergoeding te betalen met 2,1 miljoen nieuwe Doro aandelen onder het mandaat dat gegeven werd tijdens de jaarlijkse Doro aandeelhoudersvergadering.

Zoals eerder vermeld, heeft CareTech in 2014 een hoge strategische verschuiving gegenereerd met een sterke groei van de omzet en verbeterde marges. CareTech heeft momenteel een jaarlijkse groei van ongeveer 30% en een verwachte omzet van ongeveer 150 miljoen SEK en een EBIT-marge van ongeveer 20% voor 2015.

De consolidatie van CareTech, als onderdeel van de Doro Group, zal worden beïnvloed door synergieën en boekhoudkundige beoordelingen bij het aanpassen van de boekhouding in het IFRS. Dat laatste heeft duidelijk effect op de operationele cash flow, volgens het CareTech's business model.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten