#Hallo Doro Liberto® 820 Mini

De kleine smartphone met een groot hart

02 MAART 2015
Samenvatting
Doro onthult zijn nieuwste smartphone op het Mobile World Congress 2015. De Doro Liberto® 820 Mini is het stijlvolle compacte broertje van de succesvolle Doro Liberto® 820, die gelanceerd werd in september 2014.

De Mini-versie komt in een zakformaat en biedt de consument een volledige Doro smartphone-ervaring tegen een betaalbare prijs. Doro heeft dit innovatieve product ontwikkeld om het steeds groter wordende segment van senioren meer keuze te kunnen bieden, in het aanbod van smartphones. Deze smartphone richt zich op gebruikers die zich comfortabel voelen met hun huidige mobiele telefoon, maar toch ook sterk verlangen naar de voordelen van een smartphone. Ze voelen zich een beetje geïntimideerd door een smartphone en willen de overgang van een gewone mobiele telefoon naar een smartphone probleemloos laten verlopen.

De Doro Liberto® 820 Mini heeft een compatibel oplaadstation waarin de smartphone makkelijk geplaatst kan worden. Hierdoor is opladen erg simpel en zijn lastige kabels niet nodig. Het station doet meer dan het toestel alleen opladen, want eenmaal geplaatst in het oplaatstation wordt het toestel wordt automatisch in ‘dock mode’ gezet. Deze modus zet je smartphone om naar een klok, een alarm en een foto slideshow. Wanneer je in deze modus iemand opbelt of zelf een oproep krijgt, gebeurt dit ook automatisch via de luidspreker. In het oplaadstation kan je ook op de mobiele telefoon de ‘niet-storen’-functie aanzetten en kan je muziek afspelen.

Om trouw te blijven aan het Doro-DNA, wordt het toestel geleverd met My Doro Manager® (klik hier voor meer informatie over de app) - de beheerders- en hulptool via de cloud. Deze tool biedt video’s, aanbevelingen van apps en rechtstreekse hulp/overname van de telefoon over de hele wereld door familieleden of vrienden die je zelf toewijst.

De interface is speciaal ontworpen om de ervaring eenvoudig en intuïtief te maken. Een coach die hulp biedt is ingebouwd bij alle kernapplicaties. Deze stap-voor-stap coach begeleidt de gebruiker en helpt hen iedere functie te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker meer zelfvertrouwen heeft in het gebruik en moedigt hen ook aan het toestel te ontdekken op hun eigen tempo.

Het startscherm is voorzien van de drie apps die het meest gebruikt worden door de doelgroep – telefoon, sms en camera. Het startscherm beschikt ook over drie snelkoppelingen - met afbeelding - van de meest belangrijke contacten van de gebruiker. Vanaf die snelkoppeling kan het contact worden opgebeld, ge-sms’t of gemaild.

Het ergonomische design voorziet het toestel van een alarmknop op de achterkant, fysieke toetsen aan het scherm, een directe cameratoets, grote pictogrammen en een geweldige geluidskwaliteit met HD-voice. Het toestel heeft een heldere en duidelijke display, wat betekent dat de telefoon minstens even leuk is om te gebruiken als om naar te kijken.

De Doro Liberto® 820 Mini is volledig gecertificeerd door Google, wat wil zeggen dat de gebruikers kunnen genieten van meer dan twee miljoen applicaties via de Google Play Store. Daarnaast biedt Doro ook nog eens een selectie van aanbevolen apps aan via de Doro Selection. Het is de ideale smartphone voor mensen die willen genieten van de voordelen die de modernste technologie biedt in temen van connectiviteit, entertainment en veiligheid.

“Het apparaat maakt snelle en zorgeloze communicatie mogelijk via digitale kanalen. Ook opent het een deur naar de wereld van sociale netwerken, mobiele applicaties en digitale media, zoals video en foto. De telefoon heeft een ingebouwde coach die volledige ondersteuning en begeleiding biedt bij iedere mijlpaal in de digitale ontdekkingsreis van de gebruiker”, aldus Jérôme Arnaud, CEO bij Doro.

De Doro Liberto® 820 Mini is vanaf nu verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: grijs/zwart en zilver/wit met een richtprijs van 189 euro.

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten