Doro introduceert Doro Connect & Care®

Innoverende service die eenzaamheid tegengaat en families geruststelt

03 MAART 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Families wonen tegenwoordig steeds verder van elkaar vandaan. Doro onderzocht daarom hoe families de afstand ervaren tussen hen en oudere familieleden en of dit effect heeft op hun relatie met familieleden. De resultaten laten zien dat 1 op de 5 vindt dat hun drukke levens ervoor zorgen dat ze oudere familieleden niet zo vaak bezoeken of spreken als ze zouden willen . Daarnaast zegt 39% dat ze de afstand tussen hen en hun oudere familieleden als een groot obstakel zien voor het verlenen van hulp en zorg .

Deze zomer lanceert Doro met Doro Connect & Care® een nieuwe, innoverende simpele service die families en senioren meer rust en zekerheid biedt. Ook helpt de service senioren om meer te genieten van hun leven, omdat de service ze in contact brengt met mensen uit hun directe omgeving die graag ouderen willen helpen.

Doro Connect & Care® is een innoverend sociaal netwerk voor op mobiele telefoons. Het doel van het hulpmiddel is niet alleen om ouderen beter in contact te brengen met familieleden, maar ook om ze in contact te brengen met andere dierbaren in hun omgeving. De service maakt hulp en assistentie bieden in noodsituaties gemakkelijker, zoals bij een ongelukkige val, of bij het verrichten van dagelijkse taken, bijvoorbeeld het sluiten van een raam. Deze optionele service is toegevoegd aan enkele Doro mobiele telefoons voor senioren (alleen beschikbaar op bepaalde modellen: Doro Liberto® 820, Doro Liberto 820 Mini, Doro PhoneEasy® 632 en Doro Secure® 580). Het doel is om er zeker van te zijn dat ouderen zich goed voelen zonder hun te veel te storen en lastig te vallen. Door gebruik te maken van de service zullen senioren hun leven zelfstandig kunnen leiden binnen- en buitenshuis. Voor familieleden is de service ook extreem makkelijk te gebruiken. Voor hen is er een app beschikbaar die verkrijgbaar is voor Android en iOS mobiele telefoons. De service maakt het mogelijk voor familieleden om een eigen netwerk van mensen op te bouwen die bereidt zijn om dagelijkse zorg en hulp aan te bieden aan hun oudere familielid.

Met Doro Connect & Care® kan men de gedragspatronen van ouderen eenvoudig monitoren zoals beweging en communicatie om zo te kijken of het goed met ze gaat. Op deze manier kunnen familieleden gealarmeerd worden als er onregelmatigheden plaatsvinden, bijvoorbeeld wanneer het bewegen plotseling stopt. De app voor familieleden biedt daarnaast ook de mogelijkheid om herinneringen te ontvangen om even te bellen met hun oudere familielid om te vragen hoe het met ze gaat.

Ook is het mogelijk om vrijwilligers van onder andere maatschappelijke organisaties te koppelen aan de app. Deze vrijwilligers kunnen ad hoc hulp bieden wanneer ouderen in hun directe omgeving direct hulp nodig hebben.

Claude van Biervliet, Commercial Director Doro Benelux zegt hierover: “Momenteel werken wij met gerenommeerde partners aan dit project – vooral om de mogelijkheden met vrijwilligers te bespreken. We hebben onderzocht dat 44% van de mensen bereid zijn tot het helpen van mensen in hun lokale omgeving. Deze service brengt families, en buren die ouderen willen helpen in hun naaste omgeving dichter bij elkaar.”

Dit nieuws volgt kort op eerder bericht dat Doro AB CareTech heeft overgenomen. De fusie van deze twee teams en hun IP betekent dat Doro meer zorgopties binnen het portfolio kan bieden. Doro gelooft dat dit de start is van een geleidelijke ‘consumer journey’ naar een mobiele telecare oplossing voor consumenten. Doro Connect & Care® zal het pad banen voor vernieuwende telecare-oplossingen. 

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten