Doro & Claria lanceren twee smartphones voor blinden en slechtzienden

Nieuwe functies helpen visueel beperkten hun smartphone nog beter begrijpen

04 MAART 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
In Europa leven ruim 2,5 miljoen blinden en nog eens 26 miljoen personen met een visuele beperking . Tevens is 90 procent van de visueel beperkten ouder dan 65 jaar. Standaard smartphones voldoen niet aan de noden en wensen van deze grote doelgroep. Daarom hebben Doro, wereldwijd marktleider op het gebied van extreem gebruiksvriendelijke mobiele telefoons voor senioren, en Claria de handen ineen geslagen. Claria (ex-Telorion) is een bekroond producent van mobiele oplossingen voor visueel beperkte consumenten. Samen lanceren zij twee toestellen met functies die blinden en slechtzienden helpen hun smartphone nog beter te gebruiken.

De Doro 820 Claria en Doro 820 Mini Claria smartphones zijn ontwikkeld naar Doro’s designprincipe om mobiele telefoons te ontwerpen die te gebruiken zijn door iedereen. Deze nieuwe toestellen zijn gebaseerd op de Doro Liberto 820 en Doro Liberto 820 Mini. Hierdoor beschikken de toestellen over een ergonomisch design, extra versterkt HD-geluid, een extra grip en fysieke toetsen.

Claria Vox software biedt een 100 procent sprekende interface zodat gebruikers tijdens het navigeren door het toestel op ieder moment gegidst worden. De stem helpt gebruikers stap voor stap door functies op een simpele en intuïtieve manier. Doro’s kraakhelder geluid garandeert een verstaanbare audio ervaring voor de gebruiker. Bovendien hebben de toestellen tastbare referentiepunten zodat gebruikers het menu van de toestellen snel leren kennen. Zo beschikt de toets vijf over een verhoogd rondje en hebben navigatie en beltoetsen duidelijke randen. Deze tastbare herkenningspunten verminderen de onduidelijkheid die blinden en slechtzienden ervaren bij touch screen toestellen.

De camera van de smartphones is een intelligent ‘oog’ en heeft verschillende functies zoals OCR om gebruikers te assisteren bij het lezen en identificeert kleuren wat bijvoorbeeld handig is bij het kopen van kleding of cadeaus. Andere functies, die ook worden ondersteund door middel van de sprekende interface, zijn een muziekspeler, email applicatie, web browser een app voor het lezen van boeken. Zo bieden beide toestellen een eenvoudige en complete smarthphone ervaring met een zeer intuïtieve interface. 

Doro zal zijn toonaangevende positieve en gevestigde naam binnen de gespecialiseerde distributiekanalen benutten om deze producten op de markt te bregen. Doro is eerder bekroond met de befaamde Stevie Wonder “Wonder Vision Award” en deze nieuwe producten zijn het verlengstuk van deze erkenning.

Citaten
"“Wij zijn zeer verheugd met onze exclusieve samenwerking met Doro. De kwaliteit van Doro’s toestellen in combinatie met Doro’s commerciële kracht helpt ons de groei en internationale ontwikkeling van Claria Voxs oplossingen te excelleren en zo het leven van blinden en slechtzienden over de hele wereld te verrijken.”" Loïc Dubié van Claria, zegt:
"“Doro en Claria hebben de beste elementen van Android genomen, deze versimpelt en samengewerkt om ze bruikbaar voor blinden en slechtzienden te maken. Onze positie als marktleider en passie voor easy tech willen we inzetten om groepen die over het hoofd worden gezien te helpen. Ongeacht leeftijd of visuele capaciteit, geloven wij dat iedereen zijn voordeel moet kunnen doen met de positieve ervaring van smartphones.”" Claude Van Biervliet, Commercial Director Doro Benelux, over de lancering:
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Doro

Over Doro
Doro ontwikkelt telecomproducten en diensten voor senioren, zodat ze een vol en rijk leven kunnen leiden waarin ze op een eenvoudigere manier hun dagdagelijkse activiteiten kunnen doen die ze altijd al deden, maar ook de dingen waarvan ze dachten dat ze ze nooit zouden doen. Doro, wereldwijde marktleider in mobiele telefonie voor senioren, biedt eenvoudig te gebruiken mobiele telefoons en smartphones, mobiele toepassingen en vaste telefonie met luid en helder geluid. Binnen Doro Group biedt Doro Care sociale zorg en telecare-oplossingen voor ouderen en gehandicapten, zodat ook zij onafhankelijke en veilig kunnen wonen in hun eigen huis. Doro AB is een Zweeds bedrijf en haar aandelen zijn gequoteerd op Nasdaq OMX Stockholm, Nordic List, Small Companies. Een netto-omzet van SEK 1.838 miljoen (EUR 200 miljoen) werd gerapporteerd voor 2015. www.doronederland.nl

Over Eurodistribution
Als telecomdistributeur bieden wij onze klanten een kwalitatief productengamma aan en dit met een no-nonsense mentaliteit. Onze kernactiviteiten bestaan uit de invoer en distributie van telecomproducten naar dealers, groothandel, ketens en de gespecialiseerde vakhandelaar. Eurodistribution verzorgt de distributie voor Doro in de Benelux. Lees meer over Eurodistribution op www.eurodistribution.nl

berichten